Известие

Collapse
No announcement yet.

За колебаещите се, дали да си монтират ксенон ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от 50 cent Покажи съобщение
    Приятелю, заради такива като теб ме е страх да тръгна на дълъг път. Ти мислиш ли, че тези калпачета са сложени за красота? След като ги махнеш, фаровете не могат да се реголират по никакъв начин. Следователно насрещно движещите се автомобили не виждат нищо през ноща. Ксеноновите фарове дори ргулирани са опасно силни за другите участници, а когато не са регулирани през нощта са си полувин ПТП.
    като си ги врътнеш с моторчето (в смисъл свалиш надолу) и никой не ти пресветка. За мен това е показателно, значи не заслепявам никого. Ако обаче фаровете са направени (регулирани) така, че да караш само на къси - е тогава може и да заслепяваш. А иначе изобщо не твърдя че калпачетата са сложени за красота. Но аз преди да ги махна четох тук във форума че и други са ги махнали.
    А аз съм виждал много който и без ксенон те заслепяват достатъчно, а има и такива които изобщо не минават на къси. Е за мен тези са опасните.
    Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK

Comment

Оказа се, че от това премигване е нагоряло лостчето за фаровете и в един момент е станало непоправимо.
      това най-лесно се оправя като извадиш релето на късите и на негово място свързваш едно допълнително реле плюс още два диода и един кондензатор.
      при това новото реле винаги работи само с нормално отворения си контакт, като той се задържа в затворено положение когато превключваш къси дълги от кондензатора. През ключа минават само около 0.16А (зависи от консумацията на релето)
      А ключа е нагорял защото когато палят ксеноните те дърпат по-голям ток от обикновената крушка, и както си написал при теб това нещо е продължавало 4-5мин, и направо му разказва играта.
      Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK

Comment

Приятелю, заради такива като теб ме е страх да тръгна на дълъг път. Ти мислиш ли, че тези калпачета са сложени за красота? След като ги махнеш, фаровете не могат да се реголират по никакъв начин. Следователно насрещно движещите се автомобили не виждат нищо през ноща. Ксеноновите фарове дори ргулирани са опасно силни за другите участници, а когато не са регулирани през нощта са си полувин ПТП.
        Първоначално публикувано от n_netov Покажи съобщение
        като си ги врътнеш с моторчето (в смисъл свалиш надолу) и никой не ти пресветка. За мен това е показателно, значи не заслепявам никого. Ако обаче фаровете са направени (регулирани) така, че да караш само на къси - е тогава може и да заслепяваш. А иначе изобщо не твърдя че калпачетата са сложени за красота. Но аз преди да ги махна четох тук във форума че и други са ги махнали.
        А аз съм виждал много който и без ксенон те заслепяват достатъчно, а има и такива които изобщо не минават на къси. Е за мен тези са опасните.
        Тези така наречени шапки до колкото знам са за да концентрират светлината. Махнеш ли ги фара свети само дето и ти не знаеш на къде свети и до каква височина. Застани в тъмното срещу бяла стена и включи фаровете зада видиш колко по-разсеяна е светлината. Когато има шапчици светлината стига до една височина и осветява само наолу от тази граница. Когато тази граница я няма заслепяваш насрещно движещите се автомобили. Това, че не ти присветват не е критерий, че не ги заслепяваш
        Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
        EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
        EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer

Comment

еи така в петък щях да се нашия в едно дърво заради някой с хубав ксенон... абе недейте да експериментирте, така си играете с живота на хората срещу вас
          sigpic
          днес съм в почивка ---

Comment

Тези така наречени шапки до колкото знам са за да концентрират светлината. Махнеш ли ги фара свети само дето и ти не знаеш на къде свети и до каква височина. Застани в тъмното срещу бяла стена и включи фаровете зада видиш колко по-разсеяна е светлината. Когато има шапчици светлината стига до една височина и осветява само наолу от тази граница. Когато тази граница я няма заслепяваш насрещно движещите се автомобили. Това, че не ти присветват не е критерий, че не ги заслепяваш
            Днес направихме неуспешен опит да монтираме ксенон H7.
            Някой намери ли решение за тези крушки,защото и на моите фарове се оказа че дефлекторите или както им е името,пречат да се сложи крушката(опира в тази шапка)Да се маха този дефлектор и дума не може да става
            И защо в сайта на PHILIPS дават за ксенонова крушка модела D2S.Ето и снимка:
            Attached Files
            ALFA ROMEO 159 2,4 JTD 210 PSsigpic

Comment

По принцип можеш да намериш решение, въпроса е дали ще има ефект от това. Ето какво можеш да направиш, отваряш фара и режеш шапката и удължаваш крачката и, така няма да пречи на по-дългата крушка. Тук идва въпроса дали тази по-дълга крушка дали ще свети на фокус (риторичен въпрос) . Варианта е смяна на крушката само с такава която свети където трябва, щото иначе ще си поредния ...... с електрожени насреща, а такива шофери не се толерират хич и при първа възможност някой ще ти направи мръсно на пътя, я някой тираджия ще ти хвърли нещо (гайки съчми квото има под ръка), я някой друг.
              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
              Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Най-добре си намери други крушки за ксенона и готово, цената им е 30 лв!
                sigpic
                Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                  Най-добре си намери други крушки за ксенона и готово, цената им е 30 лв!
                  Че не са ли еднакви различните марки по стандарт

Comment

По принцип трябва да са еднакви, но производители колкото искаш, всики с различно качество.
                    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!

Comment

Първоначално публикувано от plamen76 Покажи съобщение
                      Днес направихме неуспешен опит да монтираме ксенон H7.
                      Някой намери ли решение за тези крушки,защото и на моите фарове се оказа че дефлекторите или както им е името,пречат да се сложи крушката(опира в тази шапка)Да се маха този дефлектор и дума не може да става
                      И защо в сайта на PHILIPS дават за ксенонова крушка модела D2S.Ето и снимка:
                      Аз преди 3 дни си сложих ксенон и ти гарантирам че е Н7...Аз обаче избрах Луксима, незнам ти какво си купил...

Първоначално публикувано от plamen76 Покажи съобщение
                      Че не са ли еднакви различните марки по стандарт
                      Явно не! Все едно да си купуваш маратонки и нали знаеш при едните 43 номер е едно а при другите е съвсем друго...
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                        По принцип трябва да са еднакви, но производители колкото искаш, всики с различно качество.
                        Значи трябва да взема крушката и да обикалям за такава с по-къс цокъл-пак H7.Ебати случая
                        И защо филипс дават друга крушка

Comment

D2S e ксенон, за фейслифта, а Н7 е халоген - преди това. Обещавам ти, че няма да намериш Н7 по-къса! Това е стандарт. Просто при теб, калпачето ти пречи ...

Comment

Тук не мога да се съглася много, виждал съм 2 крушки Н7 , едната е по-дълга от другата с около 1см, явно колегата е попаднал на дългата. Е сега колко е била Н7 само тя си знае, но е факт че на пазара е пълно с боклуци.

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                              D2S e ксенон, за фейслифта, а Н7 е халоген - преди това. Обещавам ти, че няма да намериш Н7 по-къса! Това е стандарт. Просто при теб, калпачето ти пречи ...
                              И какво трябва да направя че да си монтирам ксенон(и как при други колеги го няма този проблем)

Разликата в крушките е около 5 мм.И това H7 не е ли обозначение за захфата, не за цокъла
                              Last edited by plamen76; d.m.y г., 21:41.

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                                Аз преди 3 дни си сложих ксенон и ти гарантирам че е Н7...Аз обаче избрах Луксима, незнам ти какво си купил...

Явно не! Все едно да си купуваш маратонки и нали знаеш при едните 43 номер е едно а при другите е съвсем друго...
                                Здравей,въпроса ми е следния,има ли голяма разлика с този ксенон Х7 на луксима,защото съм му хвърлил око.И нали не пречи на насрещно движещитесе.Светлината е концентрирана черта.За около 200лв.Крушките стават ли без проблем.
                                Last edited by napoli; d.m.y г., 21:46.
                                Казана дума,хвърлен камък.Мълчанието е злато.

Comment

Working...
                                X